Portugal

Braga - Portimonense

Sporting Braga wordt sterker en sterker in de Primeira Liga. Ook de thuiswedstrijd zaterdag tegen Portimonense in het Estádio Municipal de Braga werd gewonnen met 4-1. Dat betekent dat Braga nu vijf overwinningen achter elkaar geboekt heeft. Abel Ruiz opende na slechts twee minuten de score voor de thuisploeg scoorde uit een voorzet van Armindo Tué Na Bangna. Iuri Jóse Picanço Medeiros bracht in de 32ste minuut Sporting Braga op 2-0. Sikou Niakaté bracht in de 38ste minuut de thuisploeg op een grotere voorsprong, op aangeven van André Filipe Luz Horta. Zeven minuten later passeerde Rui Pedro Ribeiro Fernandes Duarte Gomes de doelman, met een assist van Yony González, en verkleinde de achterstand tot 3-1. Ricardo Jorge da Luz Horta bouwde in de 67ste minuut de marge uit voor Sporting Braga. Met nog vier speelronden voor de boeg staat Sporting Braga op de tweede plaats op de ranglijst terwijl Portimonense de dertiende plaats bezet. In de volgende wedstrijd speelt Sporting Braga op zaterdag 6 mei om 21.30 uur, in een uitwedstrijd, tegen Benfica. Portimonense ontvangt vrijdag 5 mei om 21.15 uur Casa Pia.