Portugal

Benfica - Braga

Met Benfica en Sporting Braga hebben zaterdag twee topteams het tegen elkaar opgenomen in de Primeira Liga. Het was Benfica dat er met de winst vandoor ging. De koploper won met 1-0 van het als derde geplaatste Braga. Voor de rust werd niet gescoord en het duurde tot de 67ste minuut tot Rafael Alexandre Fernandes Ferreira da Silva scoorde, op aangeven van David Neres Campos, en zo de 1–0 voor Benfica vastlegde, een doelpunt dat de wedstrijd besliste. Voor de wedstrijd had Sporting Braga vijf opeenvolgende overwinningen geboekt. Met deze wedstrijd telt Benfica nu een reeks van drie wedstrijden zonder tegendoelpunten. In de vijf laatste wedstrijden heeft Benfica drie overwinningen behaald en twee keer verloren, terwijl Sporting Braga vier overwinningen en één nederlaag heeft. Dit was de negende overwinning met één doelpunt verschil van Benfica dit seizoen. De nederlaag was ook voor Sporting Braga de vierde nederlaag met één doelpunt verschil. Met nog drie speelronden voor de boeg staat Benfica bovenaan de ranglijst en Sporting Braga bezet de derde plaats. In de volgende wedstrijd gaat Benfica op zaterdag 13 mei om 19.00 uur op bezoek bij Portimonense. Sporting Braga ontvangt zondag 14 mei om 19.00 uur Santa Clara.