NEC - AZ

AZ is op dit moment moeilijk te stoppen en dat heeft NEC zaterdag ook ondervonden in het Goffertstadion. Het duel eindigde in 1-3, waarmee AZ zijn vijfde zege achter elkaar heeft behaald in de Eredivisie.

AZ nam vroeg in de wedstrijd een voorsprong, toen Jesper Karlsson scoorde na 8 minuten, met een assist van Aslak Witry.

Rodrigo Guth bracht in de 44ste minuut NEC op gelijke hoogte, op aangeven van Lasse Schöne. Karlsson scoorde nog een keer in de 70ste minuut, met een assist van Kamal Sowah.

Håkon Evjen diepte de voorsprong van AZ uit in de 76ste minuut. Dit bracht de uiteindelijke score op 1-3.

In de huidige stand heeft NEC 31 punten en staat op de negende plaats, terwijl AZ met 51 punten op de vierde positie staat.

De volgende wedstrijd voor NEC is uit tegen Groningen. De teams staan op zaterdag 12 maart om 18.45 uur tegenover elkaar. AZ neemt het zondag 13 maart om 20.00 uur thuis op tegen Twente.