AZ - Heracles Almelo

De de Eredivisie-wedstrijd tussen Heracles en AZ zaterdag eindigde met een 2-1 winst voor de thuisploeg in het AFAS Stadion. De doelpuntenmakers van AZ waren Pavlidis en Reijnders.

AZ opende de score in de 25ste minuut na een doelpunt van Reijnders, met een assist van Pavlidis.

Nikolai Laursen bracht in de 42ste minuut Heracles op gelijke hoogte, op aangeven van Ruben Roosken. Direct na de rust bracht Pavlidis AZ opnieuw een voorsprong.

Voor AZ was het de twaalfde ongeslagen wedstrijd achter elkaar.

AZ heeft in de vijf laatste wedstrijden vier overwinningen behaald en één keer gelijkgespeeld, terwijl Heracles één overwinning, twee keer gelijkgespeeld en twee nederlagen heeft. Dit was de zevende overwinning met één doelpunt verschil van AZ dit seizoen. De nederlaag was ook voor Heracles de negende nederlaag met één doelpunt verschil.

AZ heeft 45 punten en staat op de vierde plek, terwijl Heracles met 23 punten de twaalfde positie inneemt.

In de volgende wedstrijd speelt AZ op zondag 27 februari om 12.15 uur in een thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Heracles ontvangt zaterdag 26 februari om 16.30 uur PEC Zwolle.