Go Ahead Eagles - AZ

De wedstrijd van zondag tussen Go Ahead Eagles en AZ in De Adelaarshorst is in 1-4 geëindigd. Dit betekent dat AZ al elf wedstrijden ongeslagen is in de Eredivisie.

Go Ahead Eagles kwam op voorsprong toen Luuk Brouwers scoorde in de 25ste minuut.

Sam Beukema bracht in de 27ste minuut AZ op gelijke hoogte, op aangeven van Jesper Karlsson.

Zes minuten later passeerde Vangelis Pavlidis de doelman en nam AZ een voorsprong.

De uitploeg kwam op 3-1 toen Pavlidis nog een keer scoorde, op aangeven van Dani de Wit, in de 42ste minuut. Met nog vijf minuten op de klok maakte Beukema zijn tweede van de avond.

Het resultaat betekent de achtste wedstrijd zonder overwinning achter elkaar voor Go Ahead Eagles.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Go Ahead Eagles één keer gelijkgespeeld en vier keer verloren, terwijl AZ vier overwinningen en één gelijkspel heeft.

Go Ahead Eagles staat nu op de veertiende plaats met 22 punten, terwijl AZ op de vierde plek staat met 42 punten.

In de volgende wedstrijd speelt Go Ahead Eagles op zondag 20 februari om 14.30 uur in een uitwedstrijd tegen Twente. AZ ontvangt zaterdag 19 februari om 21.00 uur Heracles.