Fortuna Sittard - AZ

AZ wordt sterker en sterker in de Eredivisie. Ook de uitwedstrijd zondag tegen Fortuna Sittard in het Fortuna Sittard Stadion werd gewonnen met 2-1. Dat betekent dat AZ nu zes overwinningen achter elkaar geboekt heeft.

Er werd een vroege voorsprong genomen door het bezoekende team via Sam Beukema na 14 minuten, met een assist van Owen Wijndal. Daarna was het lang wachten op een volgend doelpunt. Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Yukinari Sugawara en bouwde de marge verder uit met een assist van Dani de Wit.

Met nog vijf minuten op de klok verkleinde Ben Rienstra de achterstand voor Fortuna Sittard, op aangeven van Deroy D'Encarnação Duarte. Maar Fortuna Sittard was niet bij machte vaker te scoren.

Fortuna Sittard heeft in de vijf laatste wedstrijden één overwinning behaald, één keer gelijkgespeeld en drie keer verloren, terwijl AZ vijf overwinningen heeft. Dit was de vierde nederlaag met één doelpunt verschil van Fortuna Sittard dit seizoen. Dit was ook de vijfde overwinning van AZ met één doelpunt verschil.

Dit betekent dat Fortuna Sittard op de zeventiende plaats staat met 13 punten en dat AZ op de vijfde plaats staat met 35 punten.

In de volgende wedstrijd speelt Fortuna Sittard uit tegen RKC Waalwijk, op zondag 23 januari om 20.00 uur. AZ speelt zaterdag 22 januari om 20.00 uur thuis tegen Cambuur.