AZ - Feyenoord

De wedstrijd tussen AZ en Feyenoord in het AFAS Stadion is zondag in 2-1 geëindigd. Dit resultaat betekent dat AZ nu vier overwinningen achter elkaar heeft behaald in de Eredivisie.

Al vroeg in de wedstrijd nam de thuisploeg een voorsprong, toen Jesper Karlsson scoorde na 19 minuten.

Karlsson voerde de voorsprong op naar 2-0 toen hij nog een keer scoorde na een half uur.

Direct na de rust poetste Lutsharel Geertruida iets van de achterstand weg voor Feyenoord.

In de vijf laatste wedstrijden heeft AZ vier overwinningen behaald en één keer gelijkgespeeld, terwijl Feyenoord vier overwinningen en één nederlaag heeft. Dit was de achtste overwinning met één doelpunt verschil van AZ dit seizoen. De nederlaag was ook voor Feyenoord de derde nederlaag met één doelpunt verschil.

Op dit moment heeft AZ 48 punten en staat op de vierde plaats, terwijl Feyenoord met 51 punten op de derde positie staat.

De volgende speeldag speelt AZ op zondag 6 maart om 16.45 uur in een uitwedstrijd tegen NEC. Feyenoord ontvangt zaterdag 5 maart om 21.00 uur Groningen.