NEC - Feyenoord

Feyenoord heeft zondag het uitduel met NEC gewonnen. De wedstrijd in de Eredivisie eindigde in 1-4.

Voor NEC werd 1 speler van het veld gestuurd en het team moest de wedstrijd uitspelen met 10 spelers.

De score werd in de 17de minuut geopend door NEC na een doelpunt van Lasse Schöne.

Orkun Kökcü bracht in de 32ste minuut Feyenoord op gelijke hoogte. Direct na de rust liet Kökcü zich gelden voor een tweede keer en bracht Feyenoord een voorsprong.

Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Alireza Jahanbakhsh en bouwde de marge verder uit.

In de 87ste minuut werd Iván Márquez van NEC van het veld gestuurd met een rode kaart.

De uiteindelijke 4-1 voor Feyenoord werd in de laatste minuten gemaakt door Guus Til, met een assist van Jens Toornstra.

In de vijf laatste wedstrijden heeft NEC twee overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl Feyenoord twee overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen heeft.

Met 26 punten staat NEC op de negende plaats, terwijl Feyenoord met 42 punten op de derde plek staat.

In de volgende wedstrijd speelt NEC op zaterdag 5 februari om 20.00 uur, in een uitwedstrijd, tegen PEC Zwolle. Feyenoord ontvangt zondag 6 februari om 12.15 uur Sparta Rotterdam.