PEC Zwolle - NEC

PEC Zwolle en NEC hebben zaterdag de punten gedeeld in de Eredivisie. De wedstrijd eindigde in 1-1.

PEC Zwolle kreeg 1 speler uit het veld gestuurd en eindigde de wedstrijd met 10 spelers.

NEC nam vroeg in de wedstrijd een voorsprong, toen Jordy Bruijn scoorde na 26 minuten.

Daishawn Redan bracht in de 27ste minuut PEC Zwolle op gelijke hoogte, met een assist van Mustafa Saymak. De teams waren niet in staat om te scoren in de tweede helft, waardoor de wedstrijd eindigde 1-1.

In de 69ste minuut werd Siemen Voet van PEC Zwolle van het veld gestuurd met een rode kaart.

PEC Zwolle heeft in de vijf laatste wedstrijden twee overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl NEC twee overwinningen, twee keer gelijkgespeeld en één nederlaag heeft. Dit was het vierde gelijkspel van PEC Zwolle dit seizoen.

PEC Zwolle staat laatste met 13 punten. NEC staat op de negende plaats met 27 punten.

De volgende speeldag speelt PEC Zwolle op zaterdag 12 februari om 18.45 uur in een uitwedstrijd tegen Cambuur. NEC ontvangt zondag 13 februari om 14.30 uur Heerenveen.