SC Heerenveen - PEC Zwolle

PEC Zwolle heeft de uitwedstrijd tegen Heerenveen in de Eredivisie met 1-0 gewonnen. Het doelpunt van Van Polen in de eerste helft was het enige doelpunt van het duel.

PEC Zwolle nam vroeg in de wedstrijd een voorsprong, toen Bram van Polen scoorde in de 11de minuut.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Heerenveen één overwinning behaald, één keer gelijkgespeeld en drie keer verloren, terwijl PEC Zwolle twee overwinningen en drie nederlagen heeft. Dit was de vierde nederlaag met één doelpunt verschil van Heerenveen dit seizoen. Dit was ook de tweede overwinning van PEC Zwolle met één doelpunt verschil.

Dit betekent dat Heerenveen op de tiende plek staat met 25 punten en dat PEC Zwolle op de achttiende en laatste plek staat met 12 punten.

Op zaterdag 5 februari speelt Heerenveen om 18.45 uur uit tegen Fortuna Sittard in het Fortuna Sittard Stadion en neemt PEC Zwolle het thuis op tegen NEC om 20.00 uur in het MAC³PARK Stadion.