Zorgen voor Van Bommel in aanloop naar officieel debuut

Reacties

Mark van Bommel heeft personele zorgen in aanloop naar zijn officiële debuut als hoofdtrainer van VfL Wolfsburg. Zijn eerste en tweede linksback hielden blessures over aan de reeks verloren oefenduels.

Zorgen voor Van Bommel in aanloop naar officieel debuut
© Pro Shots
Preußen Münster
Preußen Münster
Awarded
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg

Paulo Otávio viel uit in het oefenduel met Atlético Madrid (1-2 nederlaag) met een knieblessure, die op het eerste oog ernstig lijkt. Na afloop liet Van Bommel weten dat de 26-jarige Braziliaan onderzocht werd in het ziekenhuis.

Otávio was als linksachter de vervanger van Jérôme Roussillon, die met een dijbeenblessure uitviel in de oefenwedstrijd tegen AS Monaco (1-2 verlies). Kobe Hernández-Foster (19), die nog wacht op zijn debuut voor het eerste elftal, is de enige overgebleven linksback in Van Bommels selectie.

Wolfsburg gaat komende zondag op bezoek bij Preußen Münster in de eerste ronde van het toernooi om de DFB Pokal, de eerste officiële wedstrijd onder leiding van Van Bommel. Zijn ploeg begint zes dagen later (14 augustus) aan de Bundesliga, in eigen huis tegen VfL Bochum.

Wolfsburg verloor vijf van de zes wedstrijden in de voorbereiding. Na een 2-1 zege op Erzgebirge Aue verloor het elftal van Van Bommel van Hansa Rostock (0-3), Holstein Kiel (0-1), Olympique Lyon (1-4), Monaco en Atlético. De 44-jarige trainer maakt zich ondanks de resultaten geen zorgen.

Bekijk hier al onze video's
Meer VfL Wolfsburg
Meer over VfL Wolfsburg
Meer Paulo Otávio
Meer over Paulo Otávio
Meer J. Roussillon
Meer over J. Roussillon
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.