Van Bommel niet in paniek: 'We spelen tegen ploegen van CL-niveau'

Reacties

De voorbereiding van VfL Wolfsburg verloopt bepaald niet vlekkeloos, maar trainer Mark van Bommel maakt zich nog absoluut geen zorgen. Hij wijst daarbij op de sterkte van de tegenstanders.

Van Bommel niet in paniek: 'We spelen tegen ploegen van CL-niveau'
© Pro Shots
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg
1 - 2
Atlético Madrid
Atlético Madrid

Van Bommel begon deze zomer aan zijn Duitse klus, maar soepel verloopt het nog allerminst. In het eerste oefenduel won Wolfsburg nog wel van Erzgebirge Aue, maar daarna volgden er nederlagen tegen Hansa Rostock, Holstein Kiel, Olympique Lyon en AS Monaco. Na die laatste nederlaag stelde de ex-middenvelder al dat er nog geen reden tot paniek is, iets wat hij nu heeft herhaald.

In een interview op de clubwebsite heeft Van Bommel de voorbereiding (die zaterdag wordt afgesloten tegen Atlético Madrid) besproken. Hij geniet vooralsnog in Duitsland. 'We zijn hier heel goed ontvangen, de mensen hier zijn heel open. En omdat mijn staf en ik heel open, communicatieve en geïnteresseerde mensen zijn, paste dat goed', zo weet de oud-trainer van PSV.

Toch weet ook Van Bommel dat de resultaten nog tegenvallen. 'We zijn op de goede weg, we moeten niet ongeduldig worden én bovendien niet vergeten dat we het team pas een week echt compleet hebben. Gezien die omstandigheden zijn we heel tevreden. Het plezier in de trainingen is er iedere dag, er zitten goed gasten in het team. Ze willen leren, ontwikkelen en trainen.'

Resultaat ondergeschikt
Zoals gezegd: zaterdag wacht er een oefenduel met Atlético Madrid. 'Een duel tegen een zeer goede tegenstander: dat wilden we ook toen we de voorbereiding in elkaar gingen zetten. We wilden ons testen tegen ploegen van Champions League-niveau. Tegen Lyon en Monaco hebben we het al goed gedaan. Natuurlijk hadden we makkelijkere tegenstander kunnen kiezen, maar komend seizoen worden we ook volop getest. Voor nu is het resultaat van ondergeschikt belang.'

Voor Wolfsburg begint het seizoen volgende week zondag met een bekerwedstrijd tegen Preussen Münster, een week later wordt de Bundesliga geopend met een thuiswedstrijd tegen promovendus VfL Bochum.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.