Weer een nederlaag voor Van Bommel: Bosz veel te sterk met Lyon

Reacties

Peter Bosz heeft zaterdagavond met Olympique Lyon met duidelijke cijfers gewonnen van het VfL Wolfsburg van Mark Bommel: 4-1. Een fraaie kopbal van Karl Toko Ekambi was het hoogtepunt van het vriendschappelijke duel.

Weer een nederlaag voor Van Bommel: Bosz veel te sterk met Lyon
© Pro Shots

Bosz en Van Bommel ontmoetten elkaar in het met 8.000 fans gevulde Groupama Stadium van Lyon, waar de thuisploeg al snel de leiding nam. Toko Ekambi werd gelanceerd door Jean Lucas, omspeelde doelman Koen Casteels en maakte al na zeven minuten zijn eerste treffer van de avond. Na een krap half uur verdubbelde gelegenheidsaanvoerder Moussa Dembélé, tegen wil en dank de beoogde opvolger van Memphis Depay, de marge met een van richting veranderd schot.

Van Bommel zag zijn ploeg tot dan toe alleen gevaar stichten via een vrije trap van Maximilian Philipp, maar vlak na de tweede treffer van Lyon deed Daniel Ginczek iets terug. De derde nederlaag van de voorbereiding voorkomen, zat er echter niet in voor Wolfsburg. Toko Ekambi maakte er tien minuten na rust 3-1 van met een prachtige kopbal en nadat beide trainers een het wisselen waren geslagen, bepaalde Eli Wissa de eindstand op 4-1 in het voordeel van Bosz.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo kent Van Bommel nog niet bepaald een vlekkeloze voorbereiding bij Wolfsburg, waar Wout Weghorst na het EK nog ontbreekt. Eerder verloor de Champions League-deelnemer al van Hansa Rostock en Holstein Kiel. Bosz op zijn beurt staat na drie oefenduels met Lyon op drie zeges. Eerder deze zaterdag won Lyon met 2-0 van FC Villefrance Beaujolais door treffers van Islam Slimani en Sinaly Diomandé. Vorige week leverde zijn officieuze debuut tegen Bourg-en-Bresse een klinkende 5-1 zege op.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer VfL Wolfsburg
Meer over VfL Wolfsburg
Meer Olympique Lyon
Meer over Olympique Lyon
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.