Tieners bezorgen Van Bommel zege bij officieus Wolfsburg-debuut

Mark van Bommel heeft zijn eerste wedstrijd als trainer van VfL Wolfsburg gewonnen. Zijn ploeg was dinsdagmiddag te sterk voor Erzgebirge Aue uit de Tweede Bundesliga: 2-1. Twee talenten van zeventien jaar scoorden.

Van Bommel begon vorige week dan echt aan zijn nieuwe klus als trainer bij Wolfsburg. De Duitse club werkte onder zijn leiding de eerste training af. De eerste oefenwedstrijd vond plaats op bekend terrein, namelijk het trainingsstadion naast de Volkswagen Arena. Daar was onder anderen Wout Weghorst nog afwezig. Hij geniet nog van zijn vakantie na het EK met Oranje.

In de eerste helft traden veel bekende namen aan bij Wolfsburg, maar pas toen Van Bommel na rust een compleet nieuw elftal inbracht vielen er ook doelpunten. Dat begon na 55 minuten bij Matthew Meier. Wolfsburg counterde en de verdediging van de bezoekers was niet op orde. De pas zeventienjarige Meier stond vrij aan de rechterkant en wipte de bal over de doelman heen: 1-0.

Ook bij de tweede goal viel de snelle aanval van Wolfsburg op. Erzgebirge Aue had het achterin niet goed staan en liep achteruit met veel ruimte voor zich. Daar profiteerde de ploeg van Van Bommel van. Sean Busch, eveneens pas zeventien jaar, ontving de bal en schoof de 2-0 binnen. In de slotfase ging het nog wel een keer mis bij Wolfsburg. Soufiane Messeguem stond vrij en schoot de bal in de verre hoek om de eindstand te bepalen op 2-1.