Bayern-directeur uit zorgen over 'hebzucht' in voetbalwereld en haalt Mbappé aan

Reacties

Bayern München-directeur Max Eberl stoort zich aan de 'hebzucht' in het moderne voetbal. Volgens de bestuurder van Der Rekordmeister stroomt steeds meer geld uit het voetbal door constructies als rond de transfer van Kylian Mbappé.

Bayern-directeur uit zorgen over 'hebzucht' in voetbalwereld en haalt Mbappé aan
© Pro Shots

'Je kunt nu wel heel hebberig zijn, maar al die hebzucht, zal een nagel aan de doodskist worden. Als al het geld wegstroomt, blijft er voor ons allen niets over om van te leven', aldus Eberl, die met de Süddeutsche Zeitung in gesprek ging over de toekomst van het voetbal.

Kylian Mbappé
De technisch directeur van Bayern haalt de transfer van Mbappé naar Real Madrid aan. De international van Frankrijk tekende als transfervrije sterspeler bij De Koninklijke, maar de Madrilenen zijn naar verluidt alsnog 150 miljoen euro kwijt aan de komst van voormalig topscorer van Paris Saint-Germain. 

'Het geld verdwijnt op die manier uit de markt en geen enkele club profiteert ervan, alleen spelers, familie en adviseurs. Eerder bleef het geld na transfers in de kringloop van de voetbalwereld, op deze manier zal dat steeds minder gaan worden', aldus Eberl.

De directeur van Bayern verwacht dat markt ineen zal storten als er niets verandert aan de 'hebzucht' in de voetbalwereld. 'Op een gegeven moment zal de bubbel barsten, zal de voetbalwereld oververzadigd zijn en zal Saoedi-Arabië komen. Dat voelt niet fijn, dat moet ik eerlijk zeggen, maar dat is nu de markt.'

Tegenstrijdig
Eberl erkent dat Bayern ook meegaat in het transfergeweld. Zo kwam Harry Kane een jaar geleden voor honderd miljoen euro over van Tottenham Hotspur, al was Eberl destijds niet betrokken bij de transfer. 'Ik word niet bejubeld als we vijfde worden en wil natuurlijk ook succesvol zijn. Als eindverantwoordelijke zit ik ook zeker in een tweedstrijd', besluit de directeur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.