Xavi klaagt over grasmat Getafe na historisch dieptepunt in La Liga

Reacties

Xavi heeft na het doelpuntloze gelijkspel tegen Getafe zijn beklag gedaan over de slechte kwaliteit van de grasmat in het Coliseum Alfonso Pérez. De trainer van Barcelona wil het echter niet als excuus aanvoeren voor het tweede doelpuntloze gelijkspel op rij in La Liga.

Xavi klaagt over grasmat Getafe na historisch dieptepunt in La Liga
© Pro Shots
Getafe
Getafe
0 - 0
Barcelona
Barcelona

Door die resultaten tegen Girona (0-0) en Getafe (0-0) schreef Barcelona historie. Sinds het seizoen 1993/94 was het niet meer voorgekomen dat Barça in twee competitieduels op rij doelpuntloos gelijk speelde. In 2005 gebeurde dat ook, maar toen was dat in twee afzonderlijke seizoenen. Inclusief het verloren bekerduel met Real Madrid (0-4) en de slotfase van het gewonnen competitieduel met Elche (0-4) wacht Barça nu al 290 minuten op een doelpunt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Doelman Marc-André ter Stegen had na afloop geen goed woord over voor de grasmat van Getafe en Xavi sloot zich daarbij aan. 'Natuurlijk heeft dat ons geschaad, maar dat wisten we al toen we gisteren trainden op een droog veld', zei de coach na afloop tegen DAZN. 'Ik heb al veel kritiek gehad omdat ik dit zei, maar vandaag heeft iedereen het kunnen zien. Op deze manier is het lastig voetballen, de bal rolt niet. Het is slecht voor het publiek, zelfs voor Getafe.'

Xavi wilde het niet als excuus gebruiken voor het tweede puntenverlies op rij in La Liga. 'We moeten onszelf herpakken. We moeten meer creëren in aanvallend opzicht, maar we hebben een punt. En gezien alle ongemakken die we hebben, is dat niet slecht', doelt de clubicoon waarschijnlijk op het ontbreken van creatievelingen Ousmane Dembélé, Frenkie de Jong en Pedri en het uitvallen van Sergi Roberto, die al vroeg last kreeg van een hamstring.

Atlético
Het neemt niet weg dat Xavi vindt dat Barcelona zich het niet kan veroorloven om te verslappen. 'Er is nog niets beslist, dus we mogen niet in slaap vallen. We draaien een goed seizoen in La Liga, maar er komt een aantal belangrijke wedstrijden aan', doelt hij onder de topper van volgende week zondag tegen Atlético Madrid. Xavi hoopt De Jong en Pedri dan weer terug te hebben. 'Het mag geen excuus zijn, de selectie is goed genoeg. We staan elf punten voor.'

Zo 23 apr. 2023

LaLiga

Stand LaLiga 2022/2023

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
28
4
6
70-20
+50
88
2
Real Madrid
38
24
6
8
75-36
+39
78
3
Atlético Madrid
38
23
8
7
70-33
+37
77
4
Real Sociedad
38
21
8
9
51-35
+16
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.