Blik Barcelona kan weer op El Clásico na walk in the park tegen hekkensluiter

Barcelona heeft tussen het El Clásico-geweld in afgerekend met Elche. Doelpunten van Robert Lewandowski (twee), Ansu Fati en Ferrán Torres bezorgden de koploper van La Liga zaterdagavond een eenvoudige zege.

Elche
Elche
0 - 4
Barcelona
Barcelona

In ruim een maand tijd stond voor Barcelona drie keer een duel met Real Madrid op de rol. De eerste wedstrijd in het tweeluik in de halve finale van de Copa del Rey werd met 1-0 gewonnen en vorige wedstrijd was de Catalaanse club met 2-1 te sterk voor de rivaal in de competitie. Tussendoor stond Xavi nog een wedstrijd tegen Elche te wachten, alvorens komende woensdag de beslissing valt in de beker tegen Real.

Nadat hij eerder al moest afzeggen voor het Nederlands elftal, was Frenkie de Jong ook zaterdag niet van de partij. Opvallend genoeg zette Xavi ook Sergio Busquets op de bank, evenals Franck Kessié. De 43-jarige Spaanse oefenmeester koos namelijk voor Eric García als controlerende middenvelder.

Vanaf moment één had hekkensluiter Elche niets in de melk te brokkelen. Na twintig minuten opende Barcelona de score. Per toeval kwam een matig weggewerkte vrije trap voor de voeten van Lewandowski. De Pool speelde een ongelukkige eerste helft, maar prikte wel de 1-0 binnen. De verdubbeling van de score vond pas na rust plaats.

Met een pijlsnelle uitval speelde Fati zichzelf vrij. Hij passeerde zijn tegenstander buitenom en schoof diagonaal binnen. Een zeer welkom doelpunt voor de aanvaller, daar hij sinds oktober geen competitiedoelpunt meer had gemaakt. Tien minuten later maakte Lewandowski zijn tweede van de avond. De Poolse spits profiteerde van een goede balverovering van Gavi en ging daardoor één op één met de keeper. En dat kun je Lewandowski wel toevertrouwen.

Twintig minuten voor tijd bekroonde Torres een sterke wedstrijd ook nog met een goal. Hij kapte met zijn aanname bij een lange bal zijn tegenstander in één keer bijzonder fraai uit, trok naar binnen en schoot de 4-0 achter de doelman. Zo vergroot Barcelona het gat naar nummer twee Real Madrid (tijdelijk) tot vijftien punten en kan de blik op de volgende El Clásico deze maand.