Barcelona kan gemis van De Jong en Pedri niet verhullen in derby

Reacties

Barcelona is er niet in geslaagd af te rekenen met Girona. De koploper van Spanje speelde maandagavond in grote delen van de wedstrijd in een te laag tempo en beet zich stuk op de middenmoter.

Barcelona kan gemis van De Jong en Pedri niet verhullen in derby
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
0 - 0
Girona
Girona

Bij het team van Xavi ontbrak Frenkie de Jong vanwege zijn hamstringblessure en was Pedri nog steeds afwezig door zijn dijbeenkwetsuur. De creativiteit van de twee werd flink gemist in het duel met de nummer elf van La Liga. Na een levendige openingsfase met onder meer een mogelijkheid voor Robert Lewandowski leek het veldspel van Barcelona steeds stroever te verlopen.

Na ruim een halfuur kreeg de thuisploeg wel twee goede kansen om de score te openen. Raphinha stuitte vanuit een moeilijke hoek op de uitstekend keepende Paulo Gazzaniga. De Argentijnse goalie kon in dezelfde fase bij een corner van Barcelona op het nippertje voorkomen dat Ronald Araújo scoorde. De VAR controleerde of de bal net niet over de doellijn was gegaan en constateerde dat Gazzaniga nog net op tijd was met zijn reflex.

Xavi constateerde dat het middenveld zonder De Jong en Pedri niet naar behoren functioneerde en probeerde bij de start van de tweede helft voor een impuls te zorgen met het inbrengen van Franck Kessié voor Sergi Roberto. Dat had niet direct veel effect. Girona was het gevaarlijkst in het eerste kwartier na rust. De snelle Taty Castellanos werd gelanceerd en in plaats van de bal oog in oog met Marc-André ter Stegen breed te leggen op de perfect meegelopen Viktor Tsygankov, ging de Argentijn voor eigen succes. De spits schoot naast, tot opluchting van de ruim zeventigduizend Barcelona-supporters in Camp Nou, die hoopten dat hun team zou uitlopen naar een voorsprong van vijftien punten op Real Madrid.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lukte Barcelona ondanks een slotoffensief niet tenvolle te profiteren van de nederlaag van de nummer twee tegen Villarreal. De druk werd in het laatste kwartier opgevoerd, maar Girona bleef overeind. Met name voor Lewandowski was het een frustrerende avond. De topscorer van La Liga kreeg geen van zijn vier doelpogingen op doel.

Na het teleurstellende gelijkspel tegen Girona heeft Barcelona met nog tien speelrondes te gaan een voorsprong van dertien punten op Real Madrid. Atlético Madrid volgt op een achterstand van vijftien punten.

LaLiga

Stand LaLiga 2022/2023

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
28
4
6
70-20
+50
88
2
Real Madrid
38
24
6
8
75-36
+39
78
3
Atlético Madrid
38
23
8
7
70-33
+37
77
4
Real Sociedad
38
21
8
9
51-35
+16
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.