Inspiratieloos Barça al 290 minuten zonder goal na frustrerend duel met Getafe

Barcelona heeft voor de tweede week op rij niet gescoord in La Liga. Tijdens een frustrerende middag op bezoek bij Getafe kwam het gebrek een creativiteit opnieuw aan het licht bij de koploper van Spanje.

Getafe
0 - 0
Barcelona
Barcelona

Net als vorige week in Girona (0-0) miste trainer Xavi met Ousmane Dembélé, Frenkie de Jong en Pedri de nodige spelers die voor een creatieve impuls kunnen zorgen. Ook tegen Getafe bleek Barcelona zonder het drietal niet in staat tot veel kansen te komen.

Het uitduel begon al niet best toen rechtsback Sergi Roberto zich na achttien minuten met een blessure moest laten vervangen door Eric García. Enkele minuten later hadden Raphinha en de als linksbuiten spelende Alex Baldé de score kunnen openen, maar allebei raakten ze de paal.

Ook na rust creëerde Barcelona tegen het goed georganiseerde Getafe weinig uitgespeelde kansen. Xavi bracht halverwege de tweede helft met jubilaris Ansu Fati – zijn honderdste wedstrijd voor Barça - en Ferran Torres twee extra aanvallers in de ploeg, maar het mocht niet baten.

Barcelona mocht uiteindelijk nog van geluk spreken dat Getafe er niet met de zege vandoor ging, toen Borja Mayoral in de slotfase rakelings naast schoot. Het kan niet verhullen dat Barcelona al sinds 1 april niet meer scoorde in La Liga. Toen hield de koploper nog huis op bezoek bij Elche (0-4).

Inmiddels wacht Barça inclusief het verloren bekerduel met Real Madrid (0-4) al 290 minuten op een treffer. Daar kon ook Robert Lewandowski niets aan veranderen. De voorsprong op Real, dat zaterdag wel won van Cádiz (0-2), lijkt echter te groot om de titelrace nog spannend te maken.