'Wolfsburg geeft verbannen vervanger van Weghorst forse premie mee'

Reacties

De terugkeer van Max Kruse bij VfL Wolfsburg zal niet terechtkomen in de lijst met meest geslaagde transfers van het jaar. De Bundesliga-club haalde de spits in januari voor een fors bedrag binnen als vervanger van Wout Weghorst, maar neemt nog geen jaar later alweer afscheid. Kruse krijgt naar verluidt een flinke geldsom mee.

'Wolfsburg geeft verbannen vervanger van Weghorst forse premie mee'
© Pro Shots

Wolfsburg betaalde in januari nog vijf miljoen euro om de toen 33-jarige Kruse op te pikken bij 1. FC Union Berlin. De aanvaller speelde in het seizoen 2015/16 ook al voor de club, die hem al na een jaar met flink verlies verkocht aan Werder Bremen. Aanvankelijk was de terugkeer van Kruse nog succesvol. Vorig seizoen was de veertienvoudig international nog goed voor zeven doelpunten in veertien duels.

Dit seizoen ging het echter mis. Trainer Niko Kovac zette de spits in september uit zijn selectie vanwege een gebrek aan discipline. 'We zagen geen enkele impuls bij Max, daarom hebben we als club deze beslissing genomen', lichtte de coach de beslissing toe. 'Hij zal er in de toekomst niet meer bij zijn en zal niet meer voor ons spelen.'

Daarmee was het nog niet gedaan met de aandacht voor Kruse. De spits zette zichzelf in de schijnwerpers door zich in video's op Twitch kritisch uit te laten over medespelers en Kovac. Daarnaast dook hij op bij een pokertoernooi in Tsjechië, waar hij ruim honderdduizend euro won. Het vroegtijdige vertrek bij Wolfsburg legt hem ook geen windeieren. Volgens de Wolfsburger Algemeine krijgt Kruse ongeveer een miljoen euro mee als vertrekpremie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer VfL Wolfsburg
Meer over VfL Wolfsburg
Meer M. Kruse
Meer over M. Kruse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.