Kovac klaar met Kruse: 'Hij zal niet meer voor Wolfsburg spelen'

Reacties

Max Kruse heeft zijn laatste wedstrijd voor VfL Wolfsburg gespeeld. Trainer Niko Kovac heeft de flamboyante aanvaller niet meer nodig, zo heeft hij na het competitieduel met Eintracht Frankfurt laten weten. Kruse is geschorst wegens een gebrek aan discipline.

Kovac klaar met Kruse: 'Hij zal niet meer voor Wolfsburg spelen'
© Pro Shots
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt
0 - 1
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg

Wolfsburg boekte in Frankfurt na een moeizame competitiestart de eerste zege van het seizoen, maar dat succes werd overschaduwd door het nieuws dat Kovac na afloop naar buiten bracht voor de camera van Sky. 'We zagen geen enkele impuls bij Max, daarom hebben we als club deze beslissing genomen', lichtte de coach de afwezigheid van Kruse toe. En die beslissing is definitief. 'Hij zal er in de toekomst niet meer bij zijn en zal niet meer voor ons spelen.'

De schorsing van Kruse is groot nieuws in Duitsland. Tijdens de eerste vijf duels in de Bundesliga deed de 14-voudig international van Duitsland namelijk nog gewoon mee bij Wolfsburg, dat hem in januari nog voor vijf miljoen euro overnam van 1. FC Union Berlin als opvolger van Wout Weghorst. De Duitse bad boy leek herboren met twaalf competitiegoals tijdens het afgelopen seizoen (vijf voor Union, zeven voor Wolfsburg), maar heeft het nu opnieuw verbruid bij zijn werkgever.

Daarover was Kovac namelijk meer dan duidelijk: Kruse zal niet meer voor Wolfsburg spelen. De voormalig Bayern-coach stelde zelfs dat de 34-jarige aanvaller ook niet meer in de Bundesliga zal spelen. Over de reden achter het besluit zei Kovac dat 'de club boven alles staat'. 'Daarom hebben we deze beslissing gezamenlijk genomen. Hij had de kans het team te helpen, maar dat heeft hij niet gedaan. Ik verlang dat iemand zich honderd procent identificeert met de club.'

Tijdens de eerste weken van het seizoen werd al duidelijk dat Kovac niet blij was met het gedrag van Kruse, maar tijdens de vorige twee competitieduels met RB Leipzig (2-0 nederlaag) en 1. FC Köln (2-4 nederlaag) stond de routinier vervolgens toch in de basis. Het waren zijn laatste optredens voor Wolfsburg, dat hem nog wel de mogelijkheid geeft om te trainen op de club. 'We respecteren zijn contract', aldus algemeen directeur Marcel Schäfer.

Lees in onderstaand PRO-stuk alles over de woelige carrière van Kruse, die vooral naam maakte als Skandal-kicker.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer VfL Wolfsburg
Meer over VfL Wolfsburg
Meer M. Kruse
Meer over M. Kruse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.