Skandal-kicker Kruse zorgt voor nieuwe storm met aanval op clubicoon

Reacties
Skandal-kicker Kruse zorgt voor nieuwe storm met aanval op clubicoon
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Max Kruse heeft in het verleden vaker voor ophef gezorgd. Nu zorgt de spits van VfL Wolfsburg met bijtende kritiek op Felix Magath voor een nieuwe storm.

'Ik wil overal heen, maar nooit naar Magath', sneerde Kruse na vragen over zijn toekomst naar de huidige trainer van Hertha BSC. 'Die is ziek. Die werkt met medicine-ballen totdat de spelers moeten kotsen.'

De woorden van Kruse vielen slecht bij zijn club Wolfsburg, dat onder Magath in 2009 het grootste succes in de clubhistorie – de Duitse titel – vierde. 'Ik ben normaal gesproken iemand die hem verdedigt, maar deze expliciete uitspraken vind ik ongepast. Dat heb ik hem ook verteld', zei trainer Florian Kohfeldt.

Wolfsburg-directeur Marcel Schäfer liet zich in soortgelijke bewoordingen uit. 'Het is ongepast om zulke kritiek te uiten op iemand die hier bij Wolfsburg buitengewone dingen heeft bereikt en ook op een manier die zeer werd gewaardeerd.'

De vraag is wat het betekent voor de toekomst van Kruse bij Die Wölfe. Zijn contract loopt komende zomer af. Aan de andere kant wist Wolfsburg wat de club binnenhaalde bij het terughalen van de spits. In het verleden kwam hij vaak genoeg in het nieuws vanwege zaken buiten het veld, hetgeen hem de bijnaam Skandal-kicker opleverde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.