Woedende Ribéry verliest zelfbeheersing en riskeert lange schorsing

Reacties

Fiorentina verloor zondag met 1-2 van Lazio en na afloop waren de gemoederen maar moeilijk te bedaren. Aanvaller Franck Ribéry was woedend op het arbitrale trio en deelde zelfs een duw uit, die hem op een rode kaart kwam te staan.

Woedende Ribéry verliest zelfbeheersing en riskeert lange schorsing
© Pro Shots
Fiorentina
Fiorentina
1 - 2
Lazio
Lazio

De ploeg uit Florence verloor voor het eerst sinds 1 september een Serie A-wedstrijd, dankzij een late treffer van Lazio-spits Ciro Immobile. Ribéry, die na 74 minuten naar de kant werd gehaald, haalde na afloop verhaal bij de arbiters. Lazio-verdediger Jordan Lukaku beging even daarvoor namelijk een overtreding, maar tot woede van Ribéry en zijn ploeggenoten floot de scheidsrechter niet, terwijl ook de video-arbitrage het aan zich voorbij liet gaan.

De 36-jarige Fransman kon dat niet verkroppen en uitte zijn boosheid niet alleen verbaal, maar gaf ook nog eens een duw, die hem later op een rode kaart kwam te staan. Gevreesd wordt nu bij Fiorentina voor een lange schorsing voor Ribéry, die juist een van de blikvangers is van Viola. Eigenaar Rocco Commisso van Fiorentina schaarde zich na afloop achter Ribéry. Hij had bovendien geen goed woord over voor de rol van de arbitrage in het duel met Lazio.

'Het was schandalig', aldus Commisso. 'Waarom hebben we zoiets als de VAR in het leven geroepen, als er geen gebruik van wordt gemaakt?'. Over het incident met Ribéry liet de clubeigenaar zich ook nog uit. 'Natuurlijk moet Franck dat niet doen, maar het begint met een overtreding waar niet voor wordt gefloten. Als hij hiervoor een schorsing krijgt laten we het er niet bij zitten', verklaarde Commisso strijdbaar.

Fiorentina verloor zondag weer eens, nadat het zes wedstrijden ongeslagen bleef in de Serie A. Als Ribéry geschorst wordt, zal dat gemis zich doen voelen. De clubicoon van Bayern München maakte afgelopen zomer verrassend genoeg de overstap naar Italië en is dit seizoen de smaakmaker van Fiorentina. In negen wedstrijden scoorde hij twee keer en gaf hij evenveel assists. De club uit Florence staat negende in de Serie A.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Fiorentina
Meer over Fiorentina
Meer Serie A
Meer over Serie A
Meer F. Ribéry
Meer over F. Ribéry
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.