Klap Mané roept herinneringen op aan bevrijdende botsing Robben

Reacties

Uit een slaande ruzie als die tussen Sadio Mané en Leroy Sané kan ook iets moois ontstaan. Bij Bayern München hebben ze een goed voorbeeld met Franck Ribéry en Arjen Robben.

Klap Mané roept herinneringen op aan bevrijdende botsing Robben
© Pro Shots

Thomas Tuchel baalde dat de slaande ruzie tussen Sadio Mané en Leroy Sané naar buiten was gekomen. Maar de Bayern-trainer wees er ook op dat het incident de ploeg kan helpen. 'We zijn niet de eerste en ook niet de laatste ploeg die met zo'n zaak te maken krijgt. Zoals de spelers en de andere betrokkenen ermee omgaan, kan het ook een reinigende werking hebben.'

De historie van Bayern heeft daarvan een goed voorbeeld. In april 2012 was het Ribéry die het in de kleedkamer aan de stok kreeg met Robben. De Franse aanvaller was in de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid in conflict gekomen met de Nederlander bij een vrije trap. In de rust leidde dat tot een klap in het gezicht van Robben.

'Ik was heel erg boos. Direct erna gingen we de rust in. Ik was opgewonden en hij was opgewonden. En toen gebeurde het', keek Ribéry drie jaar later in Sport Bild terug op het voorval.

De Franse aanvaller kreeg een boete van vijftigduizend euro. Het bleek ook de basis van een zeer succesvolle samenwerking. Het ijs was gebroken tussen Ribéry en Robben, die samen het gevreesde duo Robbery gingen vormen bij Bayern. De Beierse grootmacht vierde het seizoen erop een groot feest. Voor het eerst in de historie won het de treble, met de Duitse titel en beker en de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.