WK-droom Eriksen springlevend: rentree tegen Oranje in De Arena lonkt

Reacties

De WK-droom van Christian Eriksen is springlevend. De dertigjarige spelmaker is na zijn terugkeer bij Brentford weer opgeroepen voor Denemarken en kan op 26 maart tegen het Nederlands elftal zijn rentree als international maken.

WK-droom Eriksen springlevend: rentree tegen Oranje in De Arena lonkt
Nederland
Nederland
4 - 2
Denemarken
Denemarken

Het is de volgende opsteker voor Eriksen, nadat hij onlangs tot vreugde van de voltallige voetbalwereld terugkeerde binnen de lijnen. Inmiddels heeft de voormalig speler van Ajax, Tottenham Hotspur en Internazionale drie Premier League-duels voor Brentford achter zijn naam. Voor bondscoach Kasper Hjulmand reden genoeg de 109-voudig international weer bij de selectie te halen.

En dus kan Eriksen later deze maand uitgerekend in de Johan Cruijff Arena zijn eerste interland spelen sinds hij vorig jaar zomer plotseling in elkaar zakte tijdens het eerste groepsduel van Denemarken op het EK met Finland. De aanvallende middenvelder moest op het veld worden gereanimeerd, maar herstelde wonderwel en kan nu de volgende stap zetten op weg naar zijn droom, het WK in Qatar.

Eriksen is niet de enige oude bekende die over ruim anderhalve week in actie kan komen tegen Oranje. Ook voormalig Ajacieden Rasmus Kristensen (Red Bull Salzburg) en Kasper Dolberg (OGC Nice) zitten bij de 23-koppige selectie. Denemarken oefent tijdens de aankomende interlandperiode ook nog tegen Servië (29 maart). Het Nederlands elftal treft ook Duitsland nog als sparringpartner.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer C. Eriksen
Meer over C. Eriksen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.