Paniek in Kopenhagen: Eriksen zakt ineen en wordt behandeld

Reacties

Het EK-duel tussen Denemarken en Finland heeft zaterdag een afschuwelijke wending gekregen. Christian Eriksen (29) lijkt momenteel voor zijn leven te vechten in Kopenhagen.

Paniek in Kopenhagen: Eriksen zakt ineen en wordt behandeld
© Pro Shots
Denemarken
Denemarken
0 - 1
Finland
Finland

Vlak voor rust zakte Eriksen plotseling in elkaar, nog voor hij de bal kreeg bij een inworp. Van het moment is tijdens de wedstrijd geen herhaling getoond. Spelers van de Deense ploeg hadden wel direct door dat het foute boel was, de paniek was zichtbaar. Ze schreeuwden om de medische staf, die snel kwam aanlopen.

Eriksen lag minutenlang languit op het veld en werd daar behandeld. Zijn ploeggenoten konden het niet aanzien en draaiden op een gegeven moment hun gezicht weg. Samen vormden ze een haag rond Eriksen, om de privacy te waarborgen. Later kwamen er doeken om de behandeling af te schermen, maar het had er alle schijn van dat Eriksen gereanimeerd werd.

Het is niet duidelijk wat er precies aan de hand is, maar duidelijk is dat het zeer ernstig is. De angst en paniek in de ogen van de Deense spelers waren veelzeggend. Velen van hen waren aan het bidden, de tranen vloeiden ook volop. Uit respect voor Eriksen en de situatie tonen we er geen beelden van.

Eriksen is inmiddels per brancard van het veld gereden en wordt binnen verder behandeld. Tijdens het verlaten van het veld leek de Deen bij bewustzijn. Er circuleert een foto waarop Eriksen zijn ogen open had en zijn hand op zijn hoofde legde. Er klonk ook een luid gejuich op de specifieke plek in het stadion waar hij langs gereden werd. De echtheid van die foto is inmiddels bevestigd.

Eriksen is nu in het ziekenhuis, daar is hij gestabiliseerd, meldt de UEFA zojuist. In dit liveblog volgen we alle reacties uit Kopenhagen en de rest van de wereld. De wedstrijd is uiteraard gestaakt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.