Eriksen geniet van rentree in shirt van Brentford: 'Ik ben een gelukkig man'

Reacties

Christian Eriksen maakte zaterdag, 259 dagen na zijn hartstilstand tijdens het EK-duel met Finland, zijn rentree in een officiële wedstrijd. Eriksen debuteerde als invaller bij Brentford in de thuiswedstrijd tegen Newcastle United en genoot daar intens van.

Eriksen geniet van rentree in shirt van Brentford: 'Ik ben een gelukkig man'
Brentford
Brentford
0 - 2
Newcastle United
Newcastle United

'Als je het resultaat van de wedstrijd weghaalt, ben ik een gelukkig man. Na wat heb ik heb meegemaakt, is het een geweldig gevoel om terug te zijn', vertelde de glunderende Eriksen in gesprek met Sky Sports. 'Thomas Frank (manager Brentford, red.) zei niet veel toen ik erin kwam. Ik heb de afgelopen weken elke dag met hem gesproken. Hij zei alleen: 'succes en geniet ervan.''

Eriksen maakte kort na rust zijn entree bij Brentford, dat al vanaf de elfde minuut met een man minder speelde na rood voor Josh Dasilva. Newcastle profiteerde optimaal van de overtalsituatie en scoorde via Joelinton en Joe Willock. 'De jongens deden wat ze konden, we hebben hard gewerkt', aldus Eriksen.

Bijzondere toeschouwers
De ex-Ajacied voelde zich al snel thuis bij Brentford, geeft hij toe. 'Iedereen heeft goed voor mij gezorgd. Ze zijn gelukkig dat ik hier ben en ze waren allemaal heel behulpzaam. Mijn ouders, mijn kinderen en ook enkele dokters die mij hebben geholpen waren er vandaag bij. Wat mijn familie heeft moeten meemaken is eigenlijk nog zwaarder dan ik heb meegemaakt.'

Eriksen heeft een aantal doelen voor zichzelf gesteld voor de komende maanden. 'Ik wil eerst het goede gevoel terugkrijgen op het veld, het balgevoel. En ik wil Brentford gaan helpen om in de Premier League te blijven', besluit de middenvelder, die transfervrij naar Londen kwam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.