Eriksen openbaart WK-droom: 'Mijn hart zal geen obstakel zijn'

Reacties

Christian Eriksen wil in actie komen op het WK in Qatar. Voor de 29-jarige Deen is deelname aan dat toernooi de stip aan de horizon.

Eriksen openbaart WK-droom: 'Mijn hart zal geen obstakel zijn'
© Pro Shots

Eriksen speelde zijn laatste officiële wedstrijd op 12 juni. Hij zakte die dag in de EK-wedstrijd tegen Finland in elkaar vanwege hartproblemen. De spelmaker kwam uiteindelijk met de schrik vrij en werkte in de voorbije maanden in stilte hard aan zijn rentree. Het is nog de vraag waar Eriksen gaat spelen. Zijn contract bij Internazionale is ontbonden, spelers met een hartkastje mogen vanwege de Italiaanse reglementen niet in actie komen in de Serie A. Wél is duidelijk dat Eriksen nog ergens wil gaan spelen.

In een groot interview met het Deense tv-kanaal DR 1 uit hij niet alleen zijn dankbaarheid voor de grote steun die hij kreeg, Eriksen heeft het ook over zijn sportieve ambities. 'Mijn doel is om te spelen op het WK in Qatar. Daar in actie komen, is wat ik voor ogen heb en daar stel ik me op in. Het is een doel en een droom. Of ik in de selectie opgenomen word, is een tweede. Maar ik droom ervan om terug te keren op dat niveau. Ik weet zeker dat ik dat nog kan, want ik voel me niet anders. Ik ben in topconditie', klinkt het overtuigend.

Eriksen gaat verder: 'Ik ga gewoon weer spelen en bewijzen dat ik terug kan keren op dat niveau. Het zou geweldig zijn om weer bij het nationale team te horen en te kunnen spelen in Parken (de thuishaven van de nationale ploeg in Kopenhagen, red.). Dan kan ik ook bewijzen dat het iets eenmaligs was en het niet opnieuw zal gebeuren. Ik wil aantonen dat ik verder ben gegaan met mijn leven dat ik weer de nationale ploeg kan halen.'

Eriksen hoopt een nieuwe kans te krijgen van Kasper Hjulmand, de bondscoach die zo intens meeleefde toen het in juni misging tegen Finland. 'Het is aan de bondscoach om mijn niveau te beoordelen. Maar mijn hart zal geen obstakel zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.