Zaakwaarnemer over situatie Eriksen: 'Twee clubs hebben al geïnformeerd'

Reacties

De zaakwaarnemer van Christian Eriksen, Martin Schoots, heeft in gesprek met La Gazzetta dello Sport aangegeven dat de Deen van plan is om zijn carrière voort te zetten na zijn vertrek bij Internazionale. Het contract van Eriksen bij Inter werd vrijdag ontbonden.

Zaakwaarnemer over situatie Eriksen: 'Twee clubs hebben al geïnformeerd'
© Pro Shots

Inter deed dat in goed overleg met Eriksen, die volgens de reglementen in Italië niet meer in de Serie A mag uitkomen vanwege zijn Implanteerbare Cardioverter Defibrillator (ICD). Die kreeg de voormalig Ajacied na zijn hartstilstand tijdens de openingswedstrijd van het EK 2020 van Denemarken tegen Finland.

Schoots geeft in het interview aan dat Eriksen op dit moment in een goede fysieke conditie verkeert. 'Ik verwacht dat Christian zal terugkeren op het veld, want voetbal is zijn passie. Twee clubs hebben mij al gebeld om te informeren naar Christian. Het was al duidelijk dat het zo zou gaan eindigen bij Inter. Italië is het enige land waar je niet met een interne defibrillator mag spelen of trainen', aldus de zaakwaarnemer.

Eriksen neemt binnenkort bij Inter afscheid van zijn teamgenoten en de Inter-supporters. 'Christian wil in januari naar San Siro komen, ook omdat de fans gek op hem zijn. Die waardering voor hem zal voor altijd blijven', verklaart Schoots. Eriksen maakte in januari vorig jaar de overstap van Tottenham Hotspur en is nu dus transfervrij. De Deense middenvelder werkt bij zijn oude club Odense BK in stilte aan zijn conditie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.