Internazionale en Eriksen per direct uit elkaar

Reacties

Internazionale heeft per direct afscheid genomen van Christian Eriksen. De Italiaanse kampioen meldt dat het nog tweeënhalf jaar doorlopende contract van de middenvelder, die sinds enkele maanden een hartkastje heeft en daarom niet mag voetballen in Italië, is ontbonden.

Internazionale en Eriksen per direct uit elkaar
© Pro Shots

Eriksen kreeg tijdens het EK van afgelopen zomer te maken met een hartstilstand en dankzij adequaat handelen werd zijn leven gered. De Deens international kreeg vervolgens een Implanteerbare Cardioverter Defibrillator (ICD), om toekomstig leed te voorkomen. In veel landen mag je met zo'n hartkastje gewoon spelen, maar de regelgeving in Italië is op dit gebied een stuk strenger.

Al in juli werd bevestigd dat Eriksen niet in actie zou mogen komen in de Serie A. De middenvelder heeft zodoende sinds 12 juni, toen het noodlot toesloeg tegen Finland, geen wedstrijd meer gespeeld. Eriksen houdt zijn conditie sinds kort op peil bij zijn oude club Odense BK.

De 29-jarige Eriksen lijkt van plan om zijn loopbaan te gaan vervolgen, al heeft hij zich daar nog niet stellig over uitgesproken. Mocht hij inderdaad weer aan de slag willen gaan, dan is hij vanaf nu vrij om een nieuwe club uit te zoeken. Het contract van Eriksen bij Inter liep nog tot de zomer van 2024 door, maar is in onderling overleg ontbonden.

Inter was de derde club in de profloopbaan van Eriksen, die al op jonge leeftijd door Ajax werd opgepikt uit de jeugdopleiding van Odense BK. De middenvelder speelde 163 wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax, voordat hij in 2013 naar Tottenham Hotspur vertrok. In januari 2020 volgde een transfer naar Inter. Voor de Italianen kwam Eriksen in totaal tot zestig duels.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.