Eriksen krijgt defibrillator

Reacties

Christian Eriksen zal een Implanteerbare Cardioverter Defibrillator (ICD) laten plaatsen, nadat hij afgelopen zaterdag tijdens de wedstrijd tussen Finland en Denemarken te maken kreeg met hartfalen. Dat meldt de Deense voetbalbond.

Eriksen krijgt defibrillator
© Pro Shots

Eriksen ging vlak voor rust uit het niets naar de grond en werd op het veld gereanimeerd. De middenvelder raakte weer bij bewustzijn en werd afgevoerd naar het ziekenhuis in Kopenhagen, waar hij momenteel nog altijd verblijft. In het ziekenhuis is nu besloten om een defibrillator te laten plaatsen.

De Deense voetbalbond laat weten dat meerdere nationale én internationale specialisten geraadpleegd zijn en dat iedereen deze behandeling heeft voorgesteld. Eriksen heeft de oplossing geaccepteerd. De Deense bond vraagt tot slot om Eriksen en zijn familie rust en privacy te gunnen.

Overigens lijkt het door het plaatsen van de ICD uitgesloten dat Eriksen (als hij überhaupt weer gaat voetballen) kan terugkeren bij Internazionale, of bij een andere Italiaanse club. In de Serie A zijn namelijk strenge regels aangaande hartkwalen, spelen met een inwendige defibrillator is daar niet toegestaan. 'De regels zijn duidelijk, en die worden niet aangepast, dus ik betwijfel of hij in Italië gaat spelen', zo sprak cardioloog Lucio Mos in Italiaanse media.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.