Dankbare Eriksen richt zich tot het publiek: 'Ik was vijf minuten dood'

Reacties

Christian Eriksen heeft zijn grote dankbaarheid uitgesproken voor de steun die hij ontving vanwege zijn hartproblemen. De 29-jarige spelmaker bespreekt in een interview met het Deense tv-kanaal DR 1 hoe hij overladen werd met mooie reacties. Zijn zaakwaarnemer heeft ondertussen in Engeland de deur opengezet voor een rentree in de Premier League.

Dankbare Eriksen richt zich tot het publiek: 'Ik was vijf minuten dood'
© Pro Shots

Het volledige interview met Eriksen zal woensdag worden uitgezonden. De ex-Ajacied deelt via zijn Twitter-kanaal al een paar fragmenten, waarin hij onder meer zegt: 'Het was gek om zoveel steun te krijgen, ik had niet verwacht dat er zoveel bloemen zouden worden gestuurd omdat ik vijf minuten dood was. Het was uitzonderlijk, maar natuurlijk ook erg aardig van iedereen.'

'Ik krijg nog steeds veel berichten en gelukkig heb ik veel mensen persoonlijk kunnen bedanken, onder wie mijn artsen, mijn ploeggenoten en hun familieleden. Alle duizenden fans die me een brief, mail of bloemen hebben gestuurd of die op straat naar me toe zijn gekomen in Italië of Denemarken wil ik nu bedanken. De steun die ik van over heel de wereld heb gekregen, heeft me er doorheen geholpen', aldus Eriksen.

Gelukkig voor de ex-Ajacied gaat het in de laatste weken weer steeds vaker over zijn toekomst. Zijn contract bij Internazionale is na goed overleg ontbonden, omdat spelers niet met een hartkastje mogen spelen in de Serie A. Eriksen heeft zo'n kastje nodig nadat hij op 12 juni in de EK-wedstrijd tegen Finland met een harststilstand naar de grond ging.

De medische reglementen in het Engelse voetbal zijn anders. Eriksen zou daar wel kunnen spelen en heeft daar afgaande op de uitlatingen van zijn zaakwaarnemer Martin Schoots ook oren naar. 'Spelen in Engeland zou voor Chris en zijn familie betekenen dat ze weer thuiskomen', zei de begeleider tegen de BBC. 'Christian is hier altijd geweldig behandeld door het publiek, niet alleen vanwege zijn voetbalkwaliteiten, maar ook vanwege zijn persoonlijkheid.' Eriksen speelde na te zijn overgekomen van Ajax vanaf augustus 2013 voor Tottenham Hotspur en verliet die club in januari 2020 voor Inter.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.