Wieffer maakt indruk bij basisdebuut: 'Hij brengt power in het spel'

Reacties

Mats Wieffer kijkt met een tevreden gevoel terug op zijn basisdebuut bij Feyenoord. Met een doelpunt en een assist had de 23-jarige middenvelder een belangrijk aandeel in de zege van de Rotterdammers op PEC Zwolle.

Wieffer maakt indruk bij basisdebuut: 'Hij brengt power in het spel'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
3 - 1
PEC Zwolle
PEC Zwolle

'Ik denk dat ik uiteindelijk prima heb gespeeld. Na zeventig minuten was de tank wel een beetje leeg aan het gaan (bij hemzelf, red.). Ik denk dat we het als team ook goed hebben gedaan vandaag. Het duurde alleen vrij lang voordat we de wedstrijd echt konden beslissen. Dan merk je dat je op het laatst naar achteren wordt gedrukt. Het had een dikkere uitslag kunnen zijn, maar we hebben gewonnen en dat is het belangrijkste', zei hij bij ESPN.

Wieffer stond aan de basis van twee snelle goals. De gelijkmaker werkte hij zelf binnen in de 29ste minuut na een fout van doelman Mike Hauptmeijer en enkele minuten later kopte hij de bal uit een corner op teamgenoot Danilo. De Braziliaan scoorde zonder daar zelf echt weet van te hebben.

Ook Orkun Kökçu was positief over de inbreng van de middenvelder. 'Hij is niet voor niets van Excelsior gelijk naar Feyenoord gekomen. Natuurlijk heeft hij pech gehad met blessures in het begin, maar je ziet zeker dat hij goed kan voetballen en power in het spel brengt. Ook een goede optie (om erbij te hebben, red.), toch?'

Wieffer heeft ziet zelf nog wel een aantal mogelijkheden tot groei. 'Kleine ruimtes, scannen waar medespelers staan', stipte hij aan wat hij nog beter kan doen. 'Ook is een van mijn verbeterpunten om fysiek en conditioneel sterker te worden. Maar ik ben breder geworden, ik ben er wel mee bezig.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer TOTO KNVB-Beker
Meer over TOTO KNVB-Beker
Meer M. Wieffer
Meer over M. Wieffer
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.