Wieffer ziet Busquets als inspiratiebron voor belangrijk ontwikkelpunt

Reacties

Mats Wieffer werkt vol vertrouwen toe naar het tweede deel van het Eredivisie-seizoen, waarin zijn rol bij Feyenoord moet groeien. De 23-jarige aanwinst merkt dat hij in het eerste halfjaar bij Feyenoord ondanks de beperkte speeltijd flinke stappen heeft gezet in zijn ontwikkeling.

Wieffer ziet Busquets als inspiratiebron voor belangrijk ontwikkelpunt
© Pro Shots

In een interview met VI vertelt Wieffer dat geluid een belangrijke factor was voor hem in zijn periode bij Excelsior. 'Je hoorde wat er om je heen gebeurde op het veld, want er waren niet veel supporters. Bij Feyenoord is dat natuurlijk een heel ander verhaal', aldus de jonge spelverdeler, die het belang van veel kijken aanstipt. 'Daar ben ik in kleine partijspellen op de training heel veel mee bezig. Waar liggen de ruimtes? Waar sta ik? Dat is voor een middenvelder ontzettend belangrijk.'

Mede vanwege dat ontwikkelpunt kijkt Wieffer met bovengemiddelde belangstelling naar wedstrijden van Barcelona. Hij let met name op Sergio Busquets, volgens hem de meester van het scannen. 'Wat hij doet ziet er heel simpel uit, maar dat komt omdat hij continu weet wat er gebeurt en wie waar staat. Als je dat goed doet, dan wórdt het makkelijk en líjkt het makkelijk, terwijl het dat niet is. Anders zou iedereen het wel doen zoals hij. Busquets weet op elk moment precies waar de ruimtes liggen, in dat opzicht wil ik me echt verbeteren. Het moeilijke makkelijk laten lijken, waardoor het makkelijker voetballen wordt', legt Wieffer uit.

De Feyenoorder heeft zich teruggeknokt nadat hij geblesseerd raakte in de voorbereiding op zijn debuutseizoen in De Kuip. Op weg naar de WK-break nam de speeltijd toe en dat smaakt naar meer. Lees het volledige interview met de ambitieuze Wieffer in de nieuwe VI of op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.