Extra defensieve zorgen smetje op bekerwinst van Feyenoord

Feyenoord heeft net als Ajax, AZ en PSV de achtste finale van het TOTO KNVB-bekertoernooi bereikt. Donderdagavond kwam tegenstander PEC Zwolle nog verrassend op voorsprong in De Kuip, maar dat werd aan de hand van Mats Wieffer rechtgezet.

Feyenoord
Feyenoord
3 - 1
PEC Zwolle
PEC Zwolle

Al in de derde minuut keek Feyenoord tegen een achterstand aan. Haris Medunjanin kreeg de bal met geluk voor zijn voeten, maar deed er vervolgens wat geweldigs mee. Met een mooi schot verschalkte hij keeper Justin Bijlow in de linkerhoek. Het was de derde officiële wedstrijd op rij waarin Feyenoord binnen vijf minuten een treffer incasseerde. Het gebeurde ook tegen FC Utrecht (1-1) en voor de WK-break tegen Excelsior (5-1).

Tegen Utrecht lukte Feyenoord het pas in de slotfase om te scoren, maar met PEC als tegenstander ging dat een stuk makkelijker. Basisdebutant Wieffer stond aan de basis van twee snelle goals. De gelijkmaker werkte hij zelf binnen in de 29ste minuut na een fout van doelman Mike Hauptmeijer en enkele minuten later kopte hij de bal uit een corner op teamgenoot Danilo. De Braziliaan scoorde zonder daar zelf echt weet van te hebben.

Danilo maakte tegen PEC Zwolle alweer zijn tiende en elfde doelpunt van het seizoen.

In de tweede helft ging Feyenoord door en maakte Danilo, vorig seizoen in dienst van Ajax bekertopscorer, zijn tweede van de avond. Ditmaal was het wel een bewust doelpunt van de spits, die vrij kon inschieten na doorzetten van basisspeler Alireza Jahanbakhsh. De 4-1 leek razendsnel daarna te vallen, maar Sebastian Szymanski werd teruggefloten wegens (zeer nipt) buitenspel.

Feyenoord kon de bekerwedstrijd zorgeloos uitspelen, maar toch ontstonden er zorgen. Dávid Hancko raakte in een duel geblesseerd aan zijn schouder en verliet met veel pijn het veld. Feyenoord zit na een zware blessure van Gernot Trauner al niet zo ruim in de centrumverdedigers. De koploper van de Eredivisie speelt dit weekend uit tegen FC Groningen, daarna volgt De Klassieker in Rotterdam.