Feyenoord en PSV strijden in augustus om Johan Cruijff Schaal

Reacties

De deelnemers van de strijd om de 27ste Johan Cruijff Schaal zijn bekend: landskampioen Feyenoord en TOTO KNVB-bekerwinnaar PSV nemen het op vrijdag 4 augustus tegen elkaar op.

Feyenoord en PSV strijden in augustus om Johan Cruijff Schaal
Feyenoord
Feyenoord
3 - 0
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles

Feyenoord kroonde zich zondagmiddag in De Kuip na zes jaar weer tot kampioen van Nederland. PSV veroverde twee weken eerder in hetzelfde stadion de TOTO KNVB-beker door Ajax na strafschoppen te verslaan in de finale.

Daardoor staan de Rotterdammers en Eindhovenaren komende zomer tegenover elkaar in de strijd om de Johan Cruijff Schaal, voor het eerst sinds 2018. Toen waren de rollen omgedraaid: PSV was kampioen, Feyenoord bekerwinnaar. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst won die confrontatie na penalty's.

PSV is recordhouder van de Johan Cruijff Schaal. De Eindhovenaren mochten de Nederlandse Super Cup in totaal dertien keer optillen. Feyenoord deed dat viermaal.

De wedstrijd wordt gespeeld in het stadion van de landskampioen, dus in De Kuip. Een week later begint het Eredivisie-seizoen 2023/24.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.