Wat Balotelli moet veranderen om weer international te worden

Reacties

Terwijl Italië zich opmaakt voor de laatste twee duels in de EK-kwalificatiereeks volgt Mario Balotelli die wedstrijden voor de buis. De 29-jarige spits debuteerde ruim tien jaar geleden al voor de Azzurri, maar verdween de laatste jaren uit beeld. Toch is zijn rol nog niet uitgespeeld, denkt bondscoach Roberto Mancini.

Wat Balotelli moet veranderen om weer international te worden
© Pro Shots
Bosnië-Herzegovina
Bosnië-Herzegovina
0 - 3
Italië
Italië

Hoewel Italië reeds gekwalificeerd is voor EURO 2020 maakte Mancini geen plaats vrij voor de Brescia-spits in zijn selectie. Hij geeft op dit moment de voorkeur aan spitsen Ciro Immobile (Lazio) en Andrea Belotti (Torino). De oefenmeester had een jonge Balotelli onder zijn hoede bij Internazionale in het seizoen 2007/08 en liet de voetbalwereld toen kennismaken met de ruwe diamant. 'Ik hou van Mario', zo vertelt Mancini aan L'Equipe. 'Al vanaf het moment dat hij nog een kind was ken ik hem en daarom ben ik erg begaan met zijn lot.'

Hoewel Mancini dus erkent dat hij een zwak heeft voor het enfant terrible is dat geen reden hem eerder op te roepen voor de nationale ploeg. 'Als ik hem weer selecteer is dat omdat hij het goed doet bij Brescia', vertelde een eerlijke Mancini. 'De bal ligt nu bij Mario en ik hoop dat hij mij aanleiding geeft hem opnieuw te selecteren.' De laatste jaren verdween Super Mario uit beeld bij Italië, hoewel hij in 2018 nog wel meespeelde in een paar oefeninterlands. Opvallend, want in 2012 leidde een ontketende Balotelli Italië nog naar de finale van het EK, door in de halve finale tegen Duitsland twee keer te scoren.

Daarna bracht zijn immer veelbewogen loopbaan hem langs onder meer Liverpool, AC Milan en OGC Nice. In Frankrijk kreeg hij te maken met voormalig topvoetballer Patrick Vieira, die als trainer werkte met Balotelli. De Fransman is lovend over Balotelli, maar erkent dat het soms lastig werken was met het probleemkind van weleer. 'Het was erg leuk werken met Mario', vertelt Vieira. 'Maar ook vaak heel moeilijk. Hij is ongekend getalenteerd, maar vond het vaak lastig begrijpen dat voetbal een teamsport is.' In dienst van Nice kwam Balotelli tot 43 treffers in 76 wedstrijden, geen slechte cijfers voor een spits. Desalniettemin had Vieira het idee dat er nog meer in had gezeten. 'Ik heb niet het gevoel er alles uitgehaald te hebben, daar baal ik nog weleens van.'

Inmiddels is Balotelli sinds het begin van dit seizoen weer terug in de Serie A, bij Brescia, de club waar het voor hem allemaal ooit begon. In zeven competitiewedstrijden scoorde hij twee keer. Vieira denkt dat Brescia niet het eindstation hoeft te zijn van de 29-jarige Italiaan. 'Dan zal hij wel moeten leren wat het is om onderdeel uit te maken van een team. Het is nog niet te laat, er is nog tijd voor hem', besloot Nice-trainer Vieira met een goedbedoeld advies.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Italië
Meer over Italië
Meer EK-kwalificatie
Meer over EK-kwalificatie
Meer Serie A
Meer over Serie A
Meer M. Balotelli
Meer over M. Balotelli
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.