Wereldgoal Tadic gaat de hele wereld over

Fenerbahçe blijft Galatasaray in de nek hijgen. Tegen Adana Demirspor had de ploeg het best lastig, onder meer vanwege een doelpunt van de oude krijger Mario Balotelli. Toch wonnen de geel-blauwen, met dank aan een fenomenaal doelpunt van Dusan Tadic.

Fenerbahçe
Fenerbahçe
4 - 2
Adana Demirspor

Balotelli had de openingstreffer halverwege de eerste helft uitgewist. Vijf minuten na de hervatting scoorde Edin Dzeko voor de thuisploeg, maar bibberen bleef het. Twintig minuten voor tijd hoopte Dusan Tadic daar een einde aan te maken met een schitterende lob vanaf vijftig meter (zie onder). De Serviër stelt zich nadrukkelijk kandidaat voor allerlei awards aangaande mooie doelpunten.

Het doelpunt was overal goed voor: viraal gaan, esthetiek, een vernederde doelman, maar er was toch één zaak waarin de treffer niet slaagde. Dat was nochtans wél oorspronkelijke opzet van Tadic geweest: de wedstrijd beslissen. Ex-AZ'er Yusuf Barasi bracht de spanning nog even terug met de 3-2, voordat Serdar Dursun alle debatten beëindigde met het vierde doelpunt voor de thuisclub. Op aangeven, overigens, van gewezen Feyenoorder Sebastian Szymanski.

De Turkse Süper Lig telt nog zeven speelronden, en de twee grootmachten uit Istanbul hebben voor een heel dorp aan straatlengtes voorsprong op de rest. Galatasaray telt 84 punten, Fener volgt met 82 stuks. Op de voorlaatste speelronde is het op 19 mei Galatasaray – Fenerbahçe, die wedstrijd zal mogelijk beslissend zijn in deze zinderende titelrace.