Balotelli dankt collega's en hekelt ontkennend Hellas

Reacties

Mario Balotelli heeft zich zondag ook na afloop in duidelijke bewoordingen uitgesproken over het racisme waarmee hij zondag te maken kreeg tijdens de wedstrijd tegen Hellas Verona.

Balotelli dankt collega's en hekelt ontkennend Hellas
© Pro Shots

Balotelli had met zijn treffer met zijn voeten al een statement gemaakt. De spits van Brescia was eerder pas na overreding van teamgenoten en Hellas-spelers niet definitief van het veld gestapt na racistisch bejegend te zijn.

Na afloop bedankte hij zijn collega's via Instagram voor de steun op en buiten het veld. 'Jullie hebben jullie laten zien echte mannen te zijn, en dat geldt niet voor de mensen die het ontkennen', verwees Balotelli naar onder anderen Hellas-trainer Ivan Juric, die net als de voorzitter Maurizio Setti het racisme vanaf de Hellas-tribunes tegensprak.

Beelden toonden het gelijk aan van Balotelli, die zich ook uitsprak tegen de daders. 'Tegen de zogenaamde mensen van de Curva die de apengeluiden maakten… Schaam je, schaam je, schaam je. Dat je dat doet voor de ogen van je kinderen, je echtgenotes, je ouders, je familie en je vrienden. Schaam je diep.'

Protocol
Het was niet het enige racisme-incident dit Serie A-weekend. Zaterdag werd het duel AS Roma - Napoli in de 68ste minuut gestaakt. Arbiter Gianluca Rocchi legde het spel stil vanwege de aanhoudende kwetsende liederen van de Roma-aanhang over Napolitanen, de zogenoemde territoriale discriminatie. De arbiter volgde het protocol dat enkele weken geleden was ingevoerd als antwoord op het racisme in de Serie A.

Als ook na het verzoek van de stadionspeaker de spreekkoren aanhouden, moet de arbiter de wedstrijd staken. De volgende stap in het protocol – een definitief einde – bleef niet noodzakelijk. Mede door ingrijpen van Roma-aanvoerder Dzeko kwam een einde aan de kwetsende spreekkoren. De Bosnische aanvaller zocht direct na het fluitsignaal van Rocchi het bewuste vak op. Hij vroeg de Curva Nord het eigen team te steunen in plaats de tegenstander te beschimpen.

De actie van Dzeko werd gewaardeerd door de arbiter, die de spits met een handdruk bedankte voor zijn bijdrage aan het stoppen van de spreekkoren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer M. Balotelli
Meer over M. Balotelli
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.