Slotwoord is voor Balotelli na nieuw racisme-incident

Het zal na de wedstrijd tussen Hellas Verona en Brescia maar over één man gaan: Mario Balotelli. De spits van de uitclub wilde van het veld stormen na racistische geluiden vanuit het vak met thuisfans, maar werd door teamgenoten omgepraat. In de slotfase van het duel toonde Balotelli zijn klasse. Zijn schitterende treffer leverde Brescia weliswaar geen punt op, maar was wel het perfecte statement.

Hellas Verona
2 - 1
Brescia
Brescia

Een kwartier in de tweede helft duelleerde Balotelli op de achterlijn, toen de bal over de lijn rolde schoot hij de bal het publiek in. Woedend wilde hij niet meer doorvoetballen, maar na sussende woorden van zijn teamgenoten ging de wedstrijd toch door. De wedstrijd lag wel kort stil en de speaker kwam op aanwijzing van de scheidsrechter met een statement tegen racisme.

Op het moment van het incident stond Hellas Verona op een 1-0 voorsprong, tien minuten voor tijd werd die marge verdubbeld. Het mooiste moment van de wedstrijd vond vijf minuten voor tijd echter plaats. Met een schitterend schot produceerde Balotelli de 2-1. Het werd door die goal nog even spannend in de slotfase, maar gescoord werd er niet meer.

De gebeurtenis in Verona zal wederom breed uitgemeten worden in Italië. Het is al het zoveelste racisme-incident in de Serie A. AS Roma legde een fan al een verbanning voor het leven op nadat hij Juan Jesus racistisch had benaderd op social media en ook bijvoorbeeld Romelu Lukaku van Internazionale, Kalidou Koulibaly van Napoli en Ronaldo Vieira van Sampdoria kregen onlangs nog te maken met racisme.