Wales ziet ondanks vroege uitschakeling voordeel van WK-deelname

Reacties

Gareth Bale en bondscoach Rob Page zagen het eerste WK-optreden van Wales in 64 jaar uitlopen op een deceptie. Toch kijken ze met een gevoel van trots terug op het toernooi.

Wales ziet ondanks vroege uitschakeling voordeel van WK-deelname
Wales
Wales
0 - 3
Engeland
Engeland

De Welshmen verloren hun laatste wedstrijd kansloos van Engeland en eindigden zo met slechts één punt uit drie wedstrijden laatste in Poule B. Vooral sterspeler Bale kon geen indruk maken, zo had hij in het duel met de Engelsen slechts zeven balcontacten.

Toch kijkt de 33-jarige aanvaller met een positief gevoel terug op het toernooi, die voor Wales de eerste was sinds 1958. 'Iedereen is teleurgesteld maar we kunnen trots zijn op wat we bereikt hebben. We hebben ons gekwalificeerd voor een wereldkampioenschap. Natuurlijk hadden we de groep door willen komen, maar voetbal is niet altijd gemakkelijk.'

Ook bondscoach Page prijst het feit dat zijn team op een WK aanwezig was. 'Dat is al een geweldige prestatie voor deze groep spelers. Daar kunnen we op bouwen. We hebben nog niet het niveau spelers dat Engeland heeft, maar we hebben wel jonge spelers aan een toernooi kunnen laten wennen en hopelijk kunnen we ons in de toekomst blijven kwalificeren.'

Of Bale ook deel uitmaakt van die toekomst? De bondscoach denkt van wel. 'Ik denk niet dat dit de laatste keer is dat je hem in het shirt van Wales hebt gezien', liet hij weten. Ook de speler zelf gaf aan door te willen. 'Ik blijf doorgaan zolang als ik het kan en ik het wil. Natuurlijk is dit teleurstellend, maar we gaan door. De kwalificatie (voor het EK 2024, red.) begint in maart weer', maakte hij duidelijk zich weer op de toekomst te willen richten.

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep B Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
3
2
1
0
9-2
+7
7
2
Verenigde Staten
3
1
2
0
2-1
+1
5
3
Iran
3
1
0
2
4-7
-3
3
4
Wales
3
0
1
2
1-6
-5
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Wales
Meer over Wales
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Meer G. Bale
Meer over G. Bale
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.