Wales vol vertrouwen in een hattrick na 'Fin-tastische' avond

Reacties

Er waren tijden dat we Wales nooit op een eindronde zagen, nu nadert het kleinste van de drie staten in Groot-Brittannië de derde deelname op rij. Na een overtuigende overwinning op Finland is Polen nu de laatste horde.

Wales vol vertrouwen in een hattrick na 'Fin-tastische' avond
© Pro Shots
Wales
Wales
4 - 1
Finland
Finland

De originaliteitsprijs gaat zeer beslist niet naar de krantenkoppenbedenkers: de drie ochtendkranten in het land van de draken hebben dezelfde flauwe woordspeling bedacht: Fin-tastic. Het vertrouwen bij staf en spelers is levensgroot dat Polen er dinsdagavond ook aan gaat, in een rechtstreeks gevecht om het resterende EK-ticket in de poule van Oranje, gehouden in Cardiff.

Manager Rob Page geeft zijn ploeg een goede kans om over vier dagen weer te pieken, zeker omdat de selectie anno 2024 niet langer afhankelijk is van spelers als Aaron Ramsey of Gareth Bale, die het niet meer gewend waren om twee keer te spelen in korte tijd. 'We staan er goed voor, omdat iedereen speelt. De vorige keer hadden we geluk dat we niet twee keer in vijf dagen hoefden te spelen in deze play-offs, dan hadden we het moeilijker gekregen. Met deze selectie is dat anders', aldus Page op de persconferentie.

Wales
Wales
ns
0 - 0
Polen
Polen

Doelpuntenmaker Neco Williams stond S4C na afloop te woord, de Welshe tak van de BBC. 'We hebben geweldig gespeeld, een prima basis om dinsdag mee verder te gaan, want voor ons stopt het hier niet. We hebben nog één wedstrijd te gaan en moeten opnieuw goed spelen', sprak de vleugelverdediger van Nottingham Forest.

Bekijk hier al onze video's
Meer Wales
Meer over Wales
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Meer N. Williams
Meer over N. Williams
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.