Nederland speelt openingswedstrijd op het EK tegen Polen of Wales

Reacties

Nederland opent het EK in Duitsland met een wedstrijd tegen Polen of Wales. Beide landen wonnen donderdag overtuigend de halve finale van de play-offs en maken met elkaar uit wie het overgebleven ticket voor Groep D grijpt.

Nederland speelt openingswedstrijd op het EK tegen Polen of Wales
Polen
Polen
5 - 1
Estland
Estland

Groep D bevat naast Nederland, Frankrijk en Oostenrijk een winnaar van de play-offs. De beste ploeg uit Pad A plaatst zich alsnog voor het EK en speelt op de eerste speeldag van de groepsfase tegen Oranje. Polen, Estland, Wales en Finland maakten voor donderdag kans op dat ticket.

Hoe de play-offs er in detail uitzien, lees je hieronder

In de halve finale nam Polen het in eigen huis op tegen Estland. Het zou een makkie worden voor de viervoudig EK-deelnemer. Przemyslaw Frankowski zette zijn land halverwege de eerste helft op het goede spoor. Maksim Paskotsi hielp Polen een paar minuten later in het zadel door tegen zijn tweede gele kaart aan te lopen.

Polen zou niet meer in de problemen komen tegen het tiental van Estland. Na rust voerden Piotr Zielinski, Jakub Piotrowski, Karol Mets (eigen doelpunt) en Sebastian Szymanski de score op. Dat was niet het slotstuk, want dat kwam op naam van het tiental van Estland. Kristo Hussar redde de eer voor de bezoekers.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wales
Wales
4 - 1
Finland
Finland

In het Cardiff City Stadium streden Wales en Finland om de andere finaleplaats. De Welshmen begonnen voortvarend aan het duel, want David Brooks opende binnen drie minuten de score. Dat gaf Wales de gelegenheid in te zakken en Finland het spel te laten maken. De bezoekers hadden het meeste balbezit, maar wisten dat niet om te zetten in kansen.

Dat kwam Finland duur te staan. In de slotfase van de eerste helft mocht Neco Williams op een aantrekkelijke plek aanleggen voor een vrije trap. De verdediger van Nottingham Forest joeg de bal vervolgens in de kruising.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Maar Finland gaf zich niet gewonnen. Met een doelpunt vlak voor rust hield Teemu Pukki zijn land in leven. Vlak na de pauze bracht Wales de marge terug naar twee. Dat was te danken aan Brennan Johnson. Daar had Finland vervolgens niet meer van terug. De Noord-Europeanen probeerden het nog, maar een volgende aansluitingstreffer zat er niet in. Aan de andere kant sloeg Daniel James nog toe.

Wales heeft in de finale tegen Polen het thuisvoordeel. Het Cardiff City Stadium is ook voor de eindstrijd de plaats van handeling. Het allesbeslissende duel begint dinsdag om 18.00 uur.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.