Premier League-promovendus op weg naar 100 miljoen aan transferuitgaven

Reacties

Nottingham Forest pakt flink door op weg naar de rentree in de Premier League. De promovendus heeft al 69 miljoen euro uitgegeven op de transfermarkt en is nog niet klaar.

Premier League-promovendus op weg naar 100 miljoen aan transferuitgaven
© Pro Shots

Forest maakt werk van de komst van Morgan Gibbs-White, meldt onder meer The Athletic. Verschillende Premier League-clubs zouden de 22-jarige Engelsman willen overnemen van Wolverhampton Wanderers. Wolves verlangt 35 miljoen euro voor de 22-jarige Engelsman. Gibbs-White werd vorig seizoen nog verhuurd aan Sheffield United en maakte namens The Blades grote indruk in het Championship.

Het voordeel voor Forest is dat manager Steve Cooper een goede band heeft met de jonge aanvallende middenvelder. De trainer was de coach van het Engeland Onder-17 dat in 2017 wereldkampioen werd. In die ploeg was een belangrijke rol weggelegd voor Gibbs-White, die nog scoorde in de finale tegen Spanje. Andere smaakmakers in het Engelse elftal toen waren onder anderen Phil Foden en Callum Hudson-Odoi.

Als Forest tot een akkoord komt met Wolves en minstens 31 miljoen euro betaalt, dan is de grens van honderd miljoen euro aan transferuitgaven al bereikt. De club die via de play-offs promoveerde, versterkte de selectie al met zes spelers. Doelman Dean Henderson kwam op huurbasis over van Manchester United, maar voor de andere vijf aanwinsten werd flink betaald. De duurste aankoop is Taiwo Awoniyi, de voormalige spits van NEC.

Speler Overgekomen van Bedrag
Taiwo Awoniyi Union Berlin 20,5 miljoen euro
Neco Williams Liverpool 20,0 miljoen euro
Moussa Niakhaté FSV Mainz 05 10,0 miljoen euro
Giulian Biancone Troyes 10,0 miljoen euro
Omar Richards Bayern München 8,5 miljoen euro
Dean Henderson Manchester United Huur
Bekijk hier al onze video's
Meer Nottingham Forest
Meer over Nottingham Forest
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.