Voorbereiding Eredivisie-clubs: AZ wint twee keer op één dag

Reacties

De Eredivisie-clubs bereiden zich voor op het nieuwe seizoen. VI houdt een overzicht bij van de oefenwedstrijden, ook per dag. Op zaterdag 29 juli komen diverse Eredivisie-clubs in actie, waaronder Feyenoord.

Voorbereiding Eredivisie-clubs: AZ wint twee keer op één dag

Beijing Enterprises - ADO Den Haag 1-2
ADO speelde tijdens het trainingskamp in China zijn negende oefenwedstrijd van de voorbereiding en won ook dat duel. Lees hier het verslag.

AZ - VVCS 3-0
AZ speelde met een combinatie van spelers uit het eerste elftal en de beloftenploeg tegen Team VVCS, dat uit transfervrije spelers bestaat. De Alkmaarders liepen voor rust uit naar een 2-0 voorsprong dankzij twee goals van Jeremy Helmer. De twintigjarige middenvelder opende de score uit de rebound na een schot van afstand van Iliass Bel Hassani en maakte vlak voor rust met een stift zijn tweede. Ben Rienstra zorgde in de 55ste minuut voor het slotakkoord.

PSV - De Treffers 4-0
De PSV-spelers die donderdag op de bank zaten in de derde voorronde van de Europa League tegen NK Osijek (0-1) kwamen zaterdag in actie in een besloten oefenduel met amateurclub De Treffers. Aanwinst Hirving Lozano maakte zijn eerste doelpunt in Eindhovense dienst, ook Davy Pröpper en Sam Lammers (2x) scoorden. Lees hier meer over het duel.

Feyenoord - Real Sociedad 1-0
Feyenoord won de traditioneel afsluitende oefenwedstrijd tegen Real Sociedad met 1-0 dankzij een prima doelpunt van Nicolai Jørgensen. Lees hier een uitgebreid verslag.

Reading - Vitesse 2-3
Vitesse won een week voor de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Feyenoord van het Reading van manager Jaap Stam. Lees hier het verslag.

FC Emmen - FC Groningen 3-4
FC Groningen won in een spectaculaire oefenwedstrijd van FC Emmen. Lees hier wat er precies gebeurde aan de Langeleegte, het oude stadion in Veendam.

NAC Breda - Excelsior 1-0
NAC Breda en Excelsior speelden een heus Eredivisie-onderonsje, dat de Brabanders wonnen dankzij een doelpunt van Manu García. Lees hier het verslag.

AZ - SC Cambuur 4-0
Ook het basiselftal van AZ won zaterdag. In de voorlaatste wedstrijd van de voorbereiding werd het 4-0 tegen SC Cambuur. Lees hier het verslag.

Al-Fayha – Sparta Rotterdam 4-3
Sparta Rotterdam had in de voorbereiding nog niet verloren, maar gaf zaterdag een voorsprong uit handen tegen Al-Fayha uit Saoedi-Arabië. Lees hier het verslag.

Cercle Brugge - Willem 5-2
Willem II verloor opnieuw met grote cijfers van een Belgische club. Werd het eerder al 0-4 tegen RC Genk, nu won Cercle Brugge met ruime cijfers. Lees hier het verslag.

Lierse SK - Roda JC Kerkrade 0-1
Roda JC Kerkrade was de laatste Eredivisie-club die zaterdag in actie kwam. De Limburgers wonnen met 1-0 van Lierse SK. Lees hier het verslag.

ThuisUitAanvang/uitslag
Beijing Enterprises (Chn)- ADO Den Haag1-2
 Gorter, Hooi 
AZ- VVCS3-0
Helmer (2), Rienstra  
PSV- De Treffers4-0
Lozano, Pröpper, Lammers (2)  
Feyenoord- Real Sociedad (Spa)1-0
Jørgensen  
FC Emmen- FC Groningen3-4
 Jenssen, Veldwijk, Van Nieff, Van Weert 
Reading (Eng)- Vitesse2-3
 Linssen, Matavz (2) 
NAC Breda- Excelsior1-0
Manu García  
AZ- SC Cambuur4-0
Weghorst, Van Overeem, Dos Santos, Stengs  
Al-Fahya (Sau)- Sparta Rotterdam4-3
 Pogba, Brogno, Alhaft 
Cercle Brugge (Bel)- Willem II5-2
 Croux, Coulibaly 
Lierse SK (Bel)- Roda JC Kerkrade0-1
 Djim
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.