Matavz laat zich ook zien tegen Reading, spektakel aan de Langeleegte

Vitesse heeft een uur lang veel indruk gemaakt op bezoek bij het Reading van manager Jaap Stam. FC Groningen won het spektakelstuk van FC Emmen, waar Cas Peters uitblonk.

Reading - Vitesse 2-3
De eerste vier oefenwedstrijden leverden geen enkele overwinning op, maar Vitesse lijkt nu toch klaar voor het nieuwe seizoen. De winnaar van de KNVB-beker boekte een overtuigende overwinning bij Reading, waar Joey van den Berg al voor rust geblesseerd van het veld ging. Bryan Linssen opende na een klein kwartier de score namens de bezoekers, die na ruim een half uur op 0-2 kwamen via Tim Matavz.

De spits was dinsdag twee keer trefzeker tegen FC Emmen (2-1) en ook tegen Reading wist hij het net twee keer te vinden. In de 51ste minuut maakte hij er 0-3 van. Daarmee leek de wedstrijd gespeeld, maar Reading kwam in het laatste half uur nog terug in de wedstrijd. Via John Swift (strafschop) en Adrian Popa werd het nog 2-3.

FC Emmen - FC Groningen 3-4
FC Groningen kende een bliksemstart aan de Langeleegte in Veendam, want halverwege de eerste helft stond het al 0-2. Ruben Yttergård Jenssen opende de score door een afvallende bal binnen te schieten en Lars Veldwijk maakte op aangeven van Django Warmerdam op fraaie wijze het tweede doelpunt. Door twee benutte strafschoppen van Peters, na overtredingen van Mike te Wierik en Warmerdam, kwam FC Emmen echter nog voor rust langszij.

In de 53ste minuut kwam FC Groningen weer op voorsprong door een rake vrije trap van Yoëll van Nieff. Een kwartier voor tijd voltooide Peters zijn hattrick. Tom van Weert bezorgde FC Groningen echter kort voor tijd de overwinning: 3-4.