Manu García leidt NAC in Eredivisie-onderonsje langs Excelsior

Excelsior heeft zijn eerste nederlaag van de voorbereiding geleden. Een week na de 0-2 overwinning op Go Ahead Eagles ging de ploeg van trainer Mitchell van der Graag met 1-0 onderuit tegen het naar de Eredivisie gepromoveerde NAC Breda.

NAC had in het Eredivisie-onderonsje op Sportpark De Gagelrijzen het beste van het spel, maar kreeg de bal aanvankelijk niet langs Alessandro Damen. De doelman van Excelsior redde voor rust tot twee keer toe bij kansen voor Giovanni Korte en stond na rust een treffer in de weg bij kopballen van Thierry Ambrose en Pablo Mari.

Omdat Manu García na ruim een uur na een schitterende actie net naast schoot, leek de wedstrijd af te stevenen op 0-0. De Spaanse middenvelder zorgde uiteindelijk toch nog voor de doorbraak door de bal binnen te schuiven na goed voorbereidend werk van Korte en Ambrose, die het doelpunt met de hak voorbereidde.

De zesde oefenzege van NAC kwam niet meer in gevaar. Vlak voor de 1-0 bracht Andries Noppert redding op een schot van Ali Messaoud, daar bleef het bij voor de NAC-doelman. De Brabantse promovendus blijft zo ongeslagen en speelt zaterdag nog tegen Almere City. Excelsior sluit de voorbereiding af tegen ADO Den Haag.