Nieuwe tandem Haps-Boëtius aan basis oefenzege Feyenoord

Reacties

Feyenoord heeft de voorbereiding afgesloten met een 1-0 overwinning op Real Sociedad. Nicolai Jørgensen besliste de traditioneel afsluitende oefenwedstrijd in De Kuip met een fraaie treffer.

Nieuwe tandem Haps-Boëtius aan basis oefenzege Feyenoord

Hoewel het seizoen voor Real Sociedad twee weken later begint dan voor Feyenoord, was de nummer zes van Spanje een geduchte tegenstander voor de Rotterdammers. Na een sterk begin moest de kampioen van Nederland het initiatief grotendeels aan de Baskische bezoekers laten. Desondanks was het vroege doelpunt van Jørgensen genoeg voor de overwinning.

Jørgensen maakte zijn derde doelpunt van de voorbereiding door de bal na een prima uitbraak over de linkerflank goed naar de grond te koppen. Doelman Geronimo Rulli was daardoor geklopt. Het voorbereidende werk van zomeraanwinsten Ridgecanio Haps en Jean-Paul Boëtius was eveneens uitstekend. De linksback bediende de linksbuiten, die een voorzet op maat afleverde.

Jørgensen werd even later ook door Bilal Basaçikoglu in stelling gebracht, dit keer voorkwam Rulli dat de Eredivisie-topscorer van afgelopen seizoen kon scoren. Verder was het vooral Kenneth Vermeer die aan het werk werd gezet. De Feyenoord-doelman redde met zijn voeten op een afstandsschot van Sergio Canales en kwam goed zijn doel uit bij een grote kans voor Juanmi.

Vermeer kreeg in het laatste oefenduel van de voorbereiding de kans van trainer Giovanni van Bronckhorst, die moet beslissen of Brad Jones zijn basisplaats na vorig seizoen behoudt. De van een zware achillespeesblessure herstelde Amsterdammer kwam één keer in de problemen bij een hoge bal, maar hield zijn doel schoon. Na rust pareerde hij een poeier van Rubén Pardo.

Tandem
Het schot van de Spaanse middenvelder was het laatste echte wapenfeit van Sociedad. Feyenoord was nog wel enkele keren dicht bij een doelpunt, met name via de goed functionerende tandem op de linkerflank. Boëtius schoot na een goede interceptie van Haps in de handen van Rulli, die even later ook Jørgensen van scoren afhield toen de Deen werd gelanceerd door Haps.

Nadat met name Sociedad in het laatste half uur aan het wisselen sloeg, vielen er geen grote kansen meer te noteren. Feyenoord, waar aanwinst Sofyan Amrabat als invaller zijn eerste minuten in De Kuip maakte, boekte een week voor de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Vitesse zo een solide zege na de 1-0 nederlaag van vorige week tegen SC Freiburg.

Opstelling Feyenoord: Vermeer; Diks, Botteghin, Van der Heijden, Haps; Toornstra (66. Amrabat), El Ahmadi, Vilhena; Basaçikoglu, Jørgensen (76. Kramer), Boëtius. 

El Ahmadi hoopt op Van Persie: 'Team kijkt tegen hem op'
Boëtius juicht komst 'concurrenten' Berghuis en Van Persie toe
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.