ADO verovert China Trophy dankzij eerste treffer Hooi

ADO Den Haag heeft ook zijn negende oefenwedstrijd van de voorbereiding winnend afgesloten. Zomeraanwinst Elson Hooi bezorgde de Eredivisionist zaterdag de China Trophy door het duel met Beijing Enterprises, onderdeel van het Chinese trainingskamp, in Haags voordeel te beslissen: 1-2.

ADO kwam in China na vier minuten op achterstand via Chen Hao-Wei, maar kwam in de 37ste minuut op gelijke hoogte. Na een overtreding op Sheraldo Becker benutte Donny Gorter een strafschop. In de 63ste minuut was het Hooi die uit de rebound zijn eerste officieuze goal voor ADO maakte. De 25-jarige vleugelspits was na rust in de ploeg gekomen voor Becker.

Zo heeft de ploeg van trainer Fons Groenendijk in aanloop naar de start van de Eredivisie tegen FC Utrecht op vrijdag 11 augustus nog geen enkele steek laten vallen. Zo won het eerder deze maand van de Jupiler League-clubs MVV Maastricht en De Graafschap. Volgende week zaterdag is Excelsior de laatste tegenstander van ADO.