ADO haalt Curaçao-held Hooi terug naar Eredivisie

Reacties

ADO Den Haag heeft zich versterkt met Elson Hooi. De 25-jarige aanvaller komt transfervrij over van het Deense Vendsyssel FF.

ADO haalt Curaçao-held Hooi terug naar Eredivisie

Hooi genoot zijn opleiding bij NAC Breda en kwam via Viborg FF, FC Volendam en het Cypriotische Ermis Aradippou in Denemarken bij Vendsyssel terecht. 'Ik heb wat ongelukkige keuzes gemaakt', gaf hij eind juni aan tegenover VI. 'Het was allemaal net niet.'

Hooi keerde namens het nationale elftal van Curaçao echter weer terug in de spotlights. Met twee goals in de finale bezorgde hij zijn land de Caribbean Cup. De watervlugge aanvaller solliciteerde vervolgens openlijk naar een terugkeer op de Nederlandse velden. 'Een terugkeer naar NAC zou mooi zijn. Maar ook ADO Den Haag, waar mijn ontdekker Jeffrey van As nu werkt, zie ik wel zitten', zei hij.

Die wens is donderdag uitgekomen. Als Hooi de medische keuring doorstaat tekent hij een contract voor twee jaar met een optie op nog een seizoen in de Hofstad.

'Ik ken Elson nog uit de tijd dat ik technisch directeur was bij NAC. Daar was ik altijd gecharmeerd van hem. Elson kan ook zijn doelpunten meepikken, zoals hij bewees tijdens de Caribbean Cup. Ik ben Elson altijd blijven volgen, ook tijdens zijn buitenlandse avonturen. Hij kan voor ADO Den Haag zeker een meerwaarde zijn', verklaart technisch manager Van As de transfer.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.